دانشبنیان| برداشت و بستهبندی علوفه با تجهیزات ایرانساخت ممکن شد
یک شرکت دانشبنیان توانسته تجهیزات باکیفیتی تولید کند که به کشاورز برای درو، برداشت و بستهبندی علوفه کمک میکند.
زهرا قربانی مدیرعامل شرکت دانشبنیان آریاسرو سپهر الوند با بیان اینکه کشاورز توان خرید تجهیزات خارجی را ندارد، گفت: برداشت یونجه در سه مرحله انجام میشود که هر مرحله نیاز به یک دستگاه دارد، این شرکت توانسته با تولید تجهیزات بهصرفه و باکیفیت کشاورزی، نیاز این حوزه را تأمین کند.
درو یونجه با استفاده از فنرهای باکیفیت و مستحکم
مرحله اول درو یونجه توسط دستگاه یونجه چین پشت تراکتور صورت میگیرد. محصول ریک یونجه خورشیدی ساخت داخل دارای شاخکهای بلند، قابلانعطاف و زاویهدار است که یونجه را بهطور کامل از سطح زمین در یک نوار جمعآوری میکند.
استفاده از فنرهای باکیفیت و مستحکم امکان استفاده از دستگاه را در زمینهای ناهموار و سنگلاخی ایجاد میکند. استهلاک این دستگاه بسیار کم بوده و میتوان بدون مشکل برای مدت طولانی از آن استفاده کرد. کمترین میزان توان تراکتور برای کار کردن با این دستگاه کافی است.
ردیف کردن یونجه درو شده بلافاصله پس از برداشت
مرحله دوم توسط دستگاه دیگری به نام ریک دوار انجام میشود. این دستگاه برای ردیف کردن یونجه درو شده بلافاصله پس از برداشت مورد استفاده قرار میگیرد و کمک میکند که مسافت کمتری را داخل زمین با دستگاه مینی بیلر حرکت کرده و زودتر بتوانیم یونجه را از داخل زمین جمعآوری کنیم.
ریک دوار ساخت داخل نیز دارای شاخکهای بلند، قابلانعطاف و زاویهدار است که یونجه را بهطور کامل از سطح زمین و بدون مخلوط شدن با سنگ و خاک در یک نوار جمعآوری میکند. ردیفهای بزرگ علوفه تشکیل شده با این دستگاه با داشتن پف زیاد، گردش بهتر هوا در نوار علوفه و خشک شدن همزمان برگ و ساقه را به همراه دارد.
مرحله آخر برداشت یونجه و بستهبندی
مرحله آخر توسط دستگاه مینی بیلر انجام میشود؛ یکی از کاربردهای این دستگاه جمعآوری کاه و کلش گندم، جو و برنج در مزارع استانهای شمالی کشور است که با توجه به کوچک بودن زمینها، باریک بودن راههای بین زمینی و وجود تراکتورهای کوچک امکان استفاده از بستهبندی معمولی وجود ندارد.
همچنین با استفاده از این مینی بیلر امکان جمعآوری علوفه کاشته شده در باغات و فواصل بین درختها فراهم میشود که به دلیل محدودیت فاصله، نمیتوان از بستهبندی معمولی استفاده کرد. پس از هرس کردن باغات میتوان از این دستگاه برای جمعآوری سرشاخههای قطع شده درختان نیز استفاده کرد.
در این مدل، انتقال توان به اجزای متحرک دستگاه از طریق زنجیر و دنده زنجیر انجام میشود. همچنین برای انتقال توان در بخشهایی از دستگاه که فشار کاری روی آنها زیاد است، بهجای زنجیر و دنده زنجیر از جعبهدنده استفاده شده است.
کاهش تلفات و کمک به اقتصاد کشور
معمولا کشاورزان توان خرید نمونه خارجی این محصولات را ندارند، محصول داخلی با استفاده از فناوری مهندسی معکوس، قیمت پایین و کیفیت بسیار بالا نیاز این حوزه را تأمین کرده است. تمامی اجزای دستگاه مینی بیلر بومیسازی شده است و توانسته صرفهجویی ارزی بالایی به همراه داشته باشد.
این محصول تلفات درو و برداشت را به حداقل میرساند و به اقتصاد کشور بهخصوص تولید خوراک دام کمک شایانی کرده است. این دستگاه قطعات زیادی دارد و اگر در نمونه خارجی آسیبدیدگی یا شکستن برای قطعات صورت بگیرد، کشاورز مجبور است به علت کمبود قطعات یدکی کل دستگاه را بفروشد یا آن را کنار بگذارد.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان آریاسرو سپهر الوند با اشاره به اینکه حمایتهای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از شرکتهای دانشبنیان بسیار قابلتقدیر است، افزود: حمایتهای این مجموعه باعث رشد و توسعه بسیاری از شرکتها شده است و اگر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حوزه سرمایهگذاری ریسکپذیر هم ورود کند، شرایط برای شرکتهای دانشبنیان بهتر نیز خواهد شد.
ارسال به دوستان